tiistai 17. tammikuuta 2012

Lucky you. And by the way, happy birthday!

Kenelläkään ei ole syntymäpäivää juuri nyt, mutta aina voi kuvitella niin.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sun blogis on aivan ihana! Tykkään myös tyylistäsi :-) Oisko sulla mitään vinkkejä graafisesta suunnitelusta haaveilevalle semi-alotettelijalle?

Janika kirjoitti...

Kiitos paljon!= )
Aaa, onpas vaikea kysymys! Ehkä näin yleisesti ottaen kannattaa ottaa selvää graafisen suunnittelijan työtehtävistä ennen kuin aloittaa opiskelemaan alaa. Joillekin se saattaa tulla yllätyksenä. Graafista suunnittelua pidetään usein taiteellisena alana, mutta tosiasiassa se on osa tietynlaista markkinointia. Toki siinä tarvitaan yleensä luovaa ajattelukykä! Ja luovuutta voi kehittää, vaikka joskus kuulee sanottavan, että luovuus on synnynnäistä. Etsii kaikista arkisista asioista kaikkea erilaisia näkökulmia ja koittaa soveltaa niitä eri juttuihin= )
Mutta jos sua vähääkin kiinnostaa kaikki visuaalinen juttu ja tykkäät työskennellä kynän ja tietokoneen parissa niin suosittelen harkitsemaan! Usein sanotaan, että piirtäminen täytyis hallita tällä alalla, niin se ei kyllä ole välttämätöntä. Ilman sitäkin taitoa pärjää, mutta se helpottaa ideoiden esiin tuomista esimerkiksi asioiden ideointivaiheessa. Tärkeämpää on, että osaa ilmaista asian oikealla tavalla, kuin se että osaa piirtää asian hienosti.

Anonyymi kirjoitti...

kiitos vastauksesta tosi paljon! teetkö muuten nämä kaikki työt ensin tussilla tms ja skannaat sitten koneelle vai piirrätkö suoraan illustratorilla tai photarilla kuviot? kiinnostaa miten töitä voi erilailla toteuttaa!

Janika kirjoitti...

Tussilla paperille ja sitten skannaan. Viimeistelen Photoshopilla mustan värin kunnon mustaksi ja väritän. Illustratoriakin käytän joskus, riippuu siitä mihin tarkoitukseen kuvitus on= )
voihan tällasia varmasti koneellakin tehdä (esim piirtopöydän avulla), mutta mulle on tärkeää myös se, että saan tehdä vapaalla kädellä oikealle paperille.

Viivoilla mukana